Може би идва сезонът на оставките. Безобразията не могат да продължават.

...
Може би идва сезонът на оставките. Безобразията не могат да продължават.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Може би идва сезонът на оставките

Може би идва сезонът на оставките. Безобразията не могат да не престават. Законът би трябвало да се съблюдава. Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира в „ Лице в лице “ оставката на обществения министър, написа novini.bg.

„ Аз се боря за това българският туризъм да е по-доходоносен, да облекчим изискванията на работа на стотиците туроператори и законът да се съблюдава. Преместваемите обекти, които изяждат хляба на сериозните вложители в сектора и шума, който гони непознати туристи. Има доста хотелиери, които би трябвало да връщат пари на туристите, които са били недоволни от шума “, акцентира Симеонов. В тази връзка той попита каква виновност имат хотелиерите, че някой до тях се е разпасал и блъска ваучър след ваучър.

„ Има една измислена туристическа организация в Слънчев бряг и единствено тя е възразила против измененията в закона за шума. В 4-те заведения, които нарушават правилника за равнищата на шума бяха осъществени замервания. При тях се откриха фрапиращи нарушавания. Три от заведенията бяха надули музиката до 90 децибела. Нивото отвън заведенията беше 65 децибела при възможно равнище от 35. Нарушенията са по-големи от миналогодишните. Или ще извърша уговорките си, или ще си отида “, закани се Валери Сомеонов.

Той дефинира като панаири разширенията към заведенията в Слънчев бряг. „ Тези структури са неустойчиви и са построени на инат на Правилника за устройство на територията. Симеонов предизвести, че поради тази немърливост може да загинат стотици хора. Именно затова е дал на прокуратурата Министерство на туризма.

„ Ако съблюдаваме законите в България младежите няма да бягат на открито “, уверен е вицепремиерът. „ Никой не пречи да се основат заведения с естествени равнища на шума в Слънчев бряг. Високият звук съществено вреди на душeвността на хората, също така на него се дължат и етническите спорове “, предизвести той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР